Bilete Posada Rock 2025 - 29-31 aug '25 - Stadionul Municipal

Posada Rock 2025

Stadionul Municipal, Câmpulung

29-31 august '25

Cumpără bilete

Nr. bilete
Abonament EarlyBird
Dacă ai un cod de voucher, click aici
Biletele sunt returnabile

Detalii

Posada Rock Festival 2025 va avea loc în perioada 29-31 august 2025 la Câmpulung Muscel. Primele nume anunțate pe afiș sunt HYPOCRISY, THE HALO EFFECT, GEOFF TATE și FLOTSAM AND JETSAM.

HYPOCRISY are o carieră de peste 30 de ani, cu 12 albume, sute de concerte în toată lumea și o mulțime impresionantă de fani. Influenta formație suedeză de death metal a fost fondată de Peter Tägtgren (Hypocrisy, The Abyss, PAIN, ex-Lindemann), care făcut singur primele demo-uri și, după ce a primit o ofertă de la casa de discuri Nuclear Blast, a invitat muzicieni să formeze o trupă adevărată. Ulterior, HYPOCRISY a cunoscut succesul cu albumele de studio și prestațiile live, evoluând din punct de vedere muzical și conceptual. Sound-ul puternic, cu riff-uri melodice captivante și părți vocale în registru variat, a marcat stilul distinct al trupei.

 

THE HALO EFFECT a luat ființă în 2020, în timpul pandemiei, când cinci pionieri ai death metalului melodic suedez și-au unit forțele creative pentru a rafina până la esență ”The Gothenburg Sound”. Niclas Engelin, Jesper Strömblad, Peter Iwers, Daniel Svensson (toți foști componenți In Flames) și Mikael Stanne (Dark Tranquillity) sunt prieteni din adolescență, au cântat împreună de-a lungul anilor în diverse combinații și au ajuns să domine scena melodeath ca membri ai celor mai cunoscute trupe reprezentante ale sound-ului din Gothenburg, care a influențat nenumărate formații în anii ’90 și 2000. Albumul de debut ”Days of the Lost”, lansat în 2022, este exemplul perfect de metal ”Made in Gothenburg”, cu riffuri melodioase și ritmuri energice, completate cu una dintre cele mai bune voci ale genului. La începutul anului viitor, THE HALO EFFECT revine cu al doilea album, ”March of the Unheard”, din care a fost  lansat deja single-ul ”Detonate”, primit cu entuziasm de fani.

 

Una dintre vocile definitorii ale rockului mondial, GEOFF TATE a cunoscut faima ca frontman timp de trei decenii al trupei americane Queensrÿche, alături de care a lansat albume care au definit genul progressive metal: ”Operation: Mindcrime” și ”Empire”. În plus, GEOFF TATE s-a remarcat în 1986 cu una dintre cele mai apreciate partituri vocale din proiectul ”Hear ‘n Aid”, unde a cântat alături de Ronnie James Dio și Rob Halford, printre alții. După despărțirea de Queensrÿche în 2012, GEOFF TATE a lansat câteva albume solo și sub titulatura ”Operation: Mindcrime” și a înregistrat piese pentru alte trupe mari, printre care Avantasia. Concertul GEOFF TATE de la Posada Rock 2025 va avea loc sub genericul ”The Big Rock Show”, iar setlistul va cuprinde hiturile Queensrÿche care i-au adus celebritatea, dar și câteva surprize.

 

FLOTSAM AND JETSAM vin în premieră în România din Phoenix, Arizona, și cântă thrash metal de aproape 40 de ani. În 1986 trupa a lansat primul album, ”Doomsday for the Deceiver”, și a captat atenția rockerilor din lumea întreagă când bassistul Jason Newsted a părăsit formația pentru a cânta cu Metallica. De atunci, FLOTSAM AND JETSAM a lansat albume cu regularitate și a avut turnee mondiale, fiind una dintre cele mai prolifice trupe de thrash metal din lume. Luna trecută, americanii au lansat cel de-al 15-lea produs discografic, ”I Am the Weapon”, iar anul viitor vor urca pe scenele marilor festivaluri europene, printre care Wacken, Dynamo și Grasspop.

 

În perioada următoare vor fi dezvăluite și alte formații de calibru.